Tajemství čínských receptů…

28. srpna 2010 v 18:18 | SS |  Řeším :-O
Znáte aspoň jeden podrobný recept, s postupem a ingrediencemi jak to dělají v čínských restauracích? Já je totiž miluju, hlavně ty jejich nudle s kuřecím masem, co mají ostrou příchuť, a když vám je naservírují, ještě se z nich kouří… Mňamka…

Nedávno mi známý poradil, že to kouzlo jejich nudlí spočívá v sójové omáčce… Neváhala jsem, dala se na nákup, a v kuchyni se momentálně nacházejí dva druhy sójovky… Ale s chutí to nehnulo… Pak jsem vyčetla, že to ovlivňuje koření, zvláště pepř… připepřuji a pořád nic. Naložené to nechávám i dva dny…
Dnes jsem se tedy dala k experimentu, do misky jsem to pokládala "po řádcích," na dno oliv. olej, dva druhy pepře, sójovka, položeny plátky masa, pepř, sójovka, bílý jogurt, další řádek to samé → hodně pepře a sójovky… K bílému jogurtu jsem se nechala překecat maminkou, která vedle mlčky pozorovala, a když se jí zdálo, že už fakt přepepřuju, donutila m tam přidat bílý jogurt, aby to zmírnilo tu "ostrou" chuť, po které nám prý zítra upadnou huby… :-D
Tak jsem zvědavá a natěšená, jak to dopadne. Málem bych zapomněla, obsahuje to taky česnek.

Takže pokud máte rady a tipy, jak dosáhnout "pravé čínské chutě" →→ SEM! Jinak hrozí, že se jednou tajně propašuji do čínské kuchyně a kdo ví, jaký trest mě postihne…
Abych taky neskončila v nějaké specialitě… :-D :-D
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 just-roxy just-roxy | E-mail | Web | 29. srpna 2010 v 8:36 | Reagovat

Bohužel ti jako lama na vaření moc neporadím. Ale určitě napiš, jaký to bylo! =)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama